Експерт: Відновлення світової економіки прискорюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відновлення світової економіки прискорюється

Фондовий ринок
458
Всі макроекономічні дані, що надходять останнім часом, вказують на прискорення відновлення світової економіки.
Таку точку зору висловив стратег компанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
На його думку, "єдиними даними, які псують загальну картину, є різке падіння обсягів споживчого кредитування в США в лютому". При цьому стратег відзначив збільшення складських запасів компаній в США на 0,5% в лютому, що вказує на зміцнення упевненості ділової Америки в подальшому зростанні споживчого попиту, а також на виснаження поточних запасів у результаті збільшення попиту з боку споживача.
Литвин вважає, що зростання економічної активності спостерігається в глобальному масштабі. Зокрема, Китай заявив про зростання ВВП за перший квартал на 11,9%, що також виявилося вищим за ринкові чекання зростання на 11,6%. Сьогодні о 15:30 за київським часом також вийдуть дані щодо кількості первинних заявок по безробіттю в США, а о 16:15 - щодо промислового виробництва за березень в США.
За словами стратега, на американських і європейських фондових ринках в середу, 14 квітня, переважало стрімке зростання, викликане відмінними квартальними результатами Intel, CSX, JPMorgan Chase і хорошими макроданими. З чотирьох крупних компаній, що відзвітували, лише Alcoa розчарувала ринок недостатнім зростанням своєї виручки. Крім того, роздрібні продажі в березні збільшилися в США на 1,6%, перевищивши ринкові очікування зростання на 1%.
Як повідомив Литвин, за підсумками вчорашніх торгів індекс DJIA зріс на 0,9% до 11123 пунктів, а індекс S&P 500 збільшився на 1,1% до 1210 пунктів. Таким чином, американські індекси встановили нові 18-місячні максимуми, підкреслив стратег.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас