Центробанк Німеччини розкритикував план допомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Німеччини розкритикував план допомоги Греції

Казна та Політика
532
Центробанк Німеччини (Бундесбанк) піддав різкій критиці план Європейського союзу щодо допомоги Греції, який передбачає виділення країні кредиту на 30 мільярдів євро. Про це пише газета The Telegraph із посиланням на витяги з внутрішнього звіту ЦБ, процитованого в Frankfurter Rundschau.
В німецькому Центробанку вважають, що план придумувався нашвидкуруч і без консультацій з центробанками ЄС. За даними Бундесбанку, угода між ЄС і Міжнародним валютним фондом, який готовий виділити Греції додаткові 15 мільярдів євро, приведе до включення друкарського верстата в Німеччині, оскільки місцевий уряд змушений буде купувати грецькі облігації. Крім того, в ЦБ ФРН вважають, що реалізація плану може нашкодити стабільності в ЄС.
В доповіді ЦБ розкритикований і МВФ, який названий "фондом по збільшенню інфляції" (Inflation Maximising Fund замість International Monetary Fund).
Греція на початку 2010 року виявилася ближчою до дефолту, ніж всі інші країни єврозони. Це сталося через величезний борг країни і високий дефіциту бюджету. Влада ЄС декілька місяців обговорювала план допомоги Греції, причому Німеччина довго опиралася будь-яким формам допомоги.
Крім того, в Німеччині неодноразово заявляли, що хотіли б придумати правила для виключення країн з єврозони, якщо вони не виконують низку макроекономічних вимог. В кінці березня член правління Бундесбанку Тіло Саррацин навіть порадив Греції заявити про своє банкротство.
У свою чергу, в Греції німецькі банки звинуватили в тому, що вони наживаються на спекуляціях з місцевими облігаціями.
В 2010 році Греції необхідно погасити облігації на 50 мільярдів євро. 13 квітня уряд країни розмістив чергові цінні папери на ринку - облігації на 1,56 мільярда євро. При цьому попит на них в 6-7 разів перевищив пропозицію.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас