ЄС може створити фонд для порятунку потенційних країн-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може створити фонд для порятунку потенційних країн-банкрутів

166
Європейський Союз витяг уроки з фінансової кризи в Греції і обмірковує механізми жорсткості контролю для запобігання подібних ситуацій у майбутньому. Як повідомляє агентство dpa, у Брюсселі розглядають можливості створення перманентних механізмів надання допомоги країнам єврозони, які опинилися в складній фінансовій ситуації.
"Мова йде про плани і заходи, які поки не носять обов'язкового характеру", - пояснив комісар ЄС з економіки та монетарної політики Оллі Рен. Він не уточнив, як буде працювати фонд, з яких коштів формуватися й скільки грошей для нього знадобиться. Всі ці питання будуть обговорюватися на зустрічі міністрів фінансів країн ЄС, що відкривається в п'ятницю в Мадриді, вони підготують свої пропозиції для Європейської комісії,- сказав Рен.
Агентство AFP наводить слова комісара ЄС про те, що причини виникнення кризових ситуацій криються в нерівномірному економічному розвитку окремих країн. Ми виявили недоліки в сфері економічної співпраці, зробили належні висновки і вирішили, що нинішній рівень узгодження питань валютно-фінансової політики в єврозоні не відповідає сформованим реаліям, відзначив єврокомвсар.
Говорячи про посилення контролю, Рен нагадав, що Єврокомісія не має наміруій не має права втручатися в бюджетну політику окремих країн, це - справа національних парламентів. Однак у всіх країн єврозони спільна доля, тому всі партнери повинні неухильно дотримувати правил, які вони самі затвердили, підкреслив єврокомісар.
Тим часом серйозне занепокоєння в Брюсселі викликає ситуація, що складається в Португалії. Європейська комісія звернулася до уряду в Лісабоні з вимогою посилити курс економії, відзначає агентство DAPD. Нинішніх зусиль недостатньо для скорочення гігантської заборгованості, вважає Оллі Рен. На його думку, уряду варто вжити додаткових заходів для того, щоб виконати свої зобов'язання про зниження рівня дефіциту держбюджету до 2012 року до 3 відсотків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас