Л.Черновецький пропонує зрівняти пенсії учасникам бойових дій і працівникам тилу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Л.Черновецький пропонує зрівняти пенсії учасникам бойових дій і працівникам тилу

37
Народний депутат України Леонід Черновецький звернувся до Прем'єр-міністра України Анатолію Кінаха з проханням доручити фахівцям Кабінету Міністрів України, що готують документи для початку пенсійної реформи, розглянути можливість зрівняти розмір пенсій учасників бойових дій і працівників тилу, що трудилися під час війни, забезпечуючи потреби фронту. З таким же проханням Леонід Черновецький звернувся до Голови Комітету Верховної Ради по справах пенсіонерів, ветеранів і інвалідів.
Коментує Леонід Черновецький: «У діючих законодавчих актах, що регулюють сферу пенсійного забезпечення окремо виділені ветерани – учасники бойових дій. Однак існує категорія громадян, що під час війни працювали в оборонній промисловості. Без їхньої праці, без зброї, що вони виготовляли, працюючи і вдень, і вночі, наша армія ніколи не зуміла б здобути перемогу. У кінохроніках воєнного часу ми бачимо, як виснажені жінки, напівголодні діти, стоячи на шухлядах, працювали над виробництвом снарядів. Сьогодні вони – напівголодні пенсіонери...
Серед моїх виборців чимало таких людей. Вони регулярно звертаються до мене за допомогою. Я впевнений, що вони – такі ж учасники бойових дій, як і ті, хто зі зброєю в руках протистояв фашистам, і мають право розраховувати на таку ж турботу держави. Їх залишилося зовсім не багато. Вони запекло боролися за наше з вами щасливе життя, працюючи по 18-20 годин на добу, до голодних непритомностей. Так невже ж ми не забезпечимо їм хоч більш-менш нормальну старість?! Таку, щоб голодні непритомності в їхньому житті вже не повторилися?».
За матеріалами: КБС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас