Експерти: Економіку Німеччини чекає незначний підйом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Економіку Німеччини чекає незначний підйом

194
Німецька економіка поступово виходить із стану рецесії - цей висновок випливає з висновку експертів Німецького інституту економічних досліджень (DIW). У поточному році економічне зростання складе 1,7 відсотка, а наступного року фахівці DIW передбачають підвищення на 1,8 відсотка, повідомляє Reuters. Помірний підйом в економіці Німеччини пояснюється тим, що обсяги німецького експорту на ринках Азії і Латинської Америки, що нестримно розвиваються, як і раніше незначні, пише агентство.
"Ми повільно долаємо наслідки кризи, проте спостереження за фінансовими ринками дозволяє сказати, що стан економіки все ще нестабільний", - заявив президент DWI Клаус Циммерман (Klaus Zimmermann). Після завершення найкритичнішої фази кризи знов виникає потреба в довгостроковій економічній політиці, вважає глава інституту.
Експерти DIW вважають, що ринок праці ФРН залишиться стабільним. До кінця поточного року рівень безробіття складе 7,8 відсотка, а в 2011 році - 7,7 відсотка, пише dpa. Надходження до державного бюджету будуть менш значними, ніж очікувалося ще кілька місяців тому. В той же час загрози інфляції можна не побоюватися до кінця 2011 року, упевнені фахівці.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас