Росія надасть Киргизії грант на 20 млн дол. і пільговий кредит на 30 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія надасть Киргизії грант на 20 млн дол. і пільговий кредит на 30 млн

164
Росія надасть Киргизії гуманітарну допомогу у вигляді гранту на $20 млн і пільговий кредит Россєльхозбанку на $30 млн, заявив віце-прем'єр - міністр фінансів Росії Олексій Кудрін на нараді у прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна. За його словами, зараз збір митних і податкових платежів, що забезпечують поточні витрати уряду, в Киргизії слабкий.
"Я вважаю за можливе надати гуманітарну допомогу – грант у розмірі $20 млн для першочергових платежів в цілях соціальної підтримки", - сказав Кудрін. Крім того, за його словами, Россєльхозбанк готовий надати пільговий кредит на 30 млн дол. відповідній фінансовій установі в Киргизії.
Кудрін додав, що найближчим часом Мінфін готовий розглянути питання грошово-кредитної політики щодо Киргизії на середньострокову перспективу. Зокрема, за словами Кудріна, необхідно підключити до цієї роботи центральні банки обох країн з тим, аби оцінити ситуацію з платіжним балансом і можливості Центрального банку по збільшенню ліквідності в економіці.
Російські нафтові компанії готові також поставити до Киргизії 25 тисяч тонн нафтопродуктів для забезпечення весняно-польових сільгоспробіт. Про це заявив на зустрічі віце-прем'єр Росії Ігор Сечін.
У свою чергу Володимир Путін заявив, що Росія при необхідності готова збільшити обсяги підтримки Киргизії.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас