П'ять банків створили загальний чорний список шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять банків створили загальний чорний список шахраїв

Казна та Політика
5852
П'ять міжнародних банків будуть спільно вести "чорні списки" корупціонерів і шахраїв. Фінустанови підписали угоду про позбавлення юросіб і фізосіб, замішаних в шахрайстві і корупції, права претендувати на фінансування.
Угода була підписана Африканським банком розвитку, Азіатським банком розвитку, Європейським банком реконструкції і розвитку, групою організацій Міжамериканського банку розвитку і групою організацій Світового банку. Вони закликали інші регіональні банки приєднатися до цієї ініціативи.
"Обкрав і обдурив одного - будеш знехтуваний всіма", - так прокоментував ініціативу президент Світового банку Роберт Зеллік.
Як повідомляє Центр новин ООН, напередодні підписання угоди Світовий банк опублікував "чорний список" фірм і юридичних осіб, позбавлених права брати участь у фінансованих їм проектах. До нього потрапили компанії із США, Великобританії, Бангладеш, Канади, Греції, Японії, Росії і України.
Від нашої країни право претендувати на кошти Світового банку тимчасово - до 24 квітня 2011 року - втратили Ukrainian centre for international integration (Український центр міжнародної інтеграції). Окрім нього, в списку від України ще одна фізична особа. Йому закриті можливості бути профінансованим до 24 квітня 2012 року.
За матеріалами:
Інвестгазета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас