Бакієв готовий піти у відставку, але за умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бакієв готовий піти у відставку, але за умови

Казна та Політика
422
Президент Киргизії Курманбек Бакієв заявив, що згоден піти у відставку за умови, що йому і його сім'ї буде забезпечена безпека. Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на джерело, близьке до тимчасового уряду країни.
Також повідомляється, що до Джалал-Абаду, де зараз перебуває президент, прямує колона бронетехніки для того, щоб перекрити дорогу до Оша, де Бакієв збирався провести мітинг своїх прибічників. За словами джерела, під контроль узяті аеропорти Киргизії, щоб не дати Бакієву і його прибічникам покинути країну.
В той же час, тимчасовий уряд Киргизії заявляє, що не збирається вести переговори з Курманбеком Бакієвим. Про це заявив керівник апарату глави тимчасового уряду Киргизії Еділь Байсалов.
"Тимчасовий уряд ще раз заявляє, що не веде переговорів з кривавим диктатором. Нам від нього нічого не потрібно", - заявив він. "Домовлятися нам з ним нема про що", - підкреслив Байсалов.
Нагадаємо, раніше тимчасовий уряд Киргизії оголосив про своє рішення позбавити президента Бакієва недоторканності.
Крім того, нова влада Киргизії заявила про готовність затримати президента, якщо він закликатиме населення до громадянської війни. Про це сьогодні заявив заступник голови тимчасового уряду Азімбек Бекназаров.
"Якщо Бакієв закликатиме до громадянської війни, сьогодні ж ми приймемо адекватні заходи. Він може бути затриманий. Стосовно Бакієва порушено кримінальну справу", - повідомив Бекназаров.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас