Американська Lubrizol запропонувала 3 млрд. євро за німецьку Cognis — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська Lubrizol запропонувала 3 млрд. євро за німецьку Cognis

Фондовий ринок
139
Aмериканська хімічна компанія зробила пропозицію про покупку німецької Cognis, оцінивши свого суперника в 3 млрд. євро ($ 4,1 млрд.).
Lubrizol, яка є найбільшим в світі виробником мастильних матеріалів, вийшла зі своєю пропозицією на власників Cognis - Goldman Sachs і Permira - на початку цього місяця.
Якщо американцям удасться придбати Cognis, це допоможе Lubrizol не стати самій об'єктом поглинання. Вартість кредитних дефолтних свопів, пов'язаних із заборгованістю Lubrizol, зростає в останні тижні, після того, як декілька аналітиків передбачили, що деякі приватні інвестиційні компанії можуть бути зацікавлені в покупці Lubrizol.
Чистий борг Cognis на кінець 2009 р. складав 1,9 млрд. євро. Власники німецької компанії розглядають як вихід із складної ситуації також проведення первинного публічного розміщення акцій на біржі.
Cognis - компанія, зайнята розробкою, виробництвом і продажами хімічної продукції широкого діапазону споживання, - харчових добавок, чистячих і миючих засобів, чорнил і фарб, мастильних матеріалів, загусників, хладагентів і від шкідників для текстильної промисловості.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас