Греції вдалося розмістити більше облігацій, ніж планувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції вдалося розмістити більше облігацій, ніж планувалося

Казна та Політика
616
Попит на грецькі держоблігації зріс на новинах про підтримку з боку країн Європейського Союзу, що дозволило Греції у вівторок розмістити більше держпаперів на борговому ринку, ніж планувалося, повідомило агентство Bloomberg.
Греція розмістила облігації з терміном обігу 26 тижнів на суму 780 млн євро з прибутковістю 4,55%, при цьому обсяг заявок в 7,67 разу перевищив обсяг пропозиції. Крім того, були продані нові 52-тижневі облігації з прибутковістю 4,85% також на суму 780 млн євро. Таким чином, Греція виручила понад 1,5 млрд євро на борговому ринку, хоча розраховувала отримати всього 1,2 млрд євро.
"Аукціон пройшов добре, відобразивши той факт, що обіцяна Греції допомога відновила довіру інвесторів, - відзначив аналітик Credit Agricole Corporate and Investment Bank Девід Кібл. - Греція залишається країною з високою заборгованістю, і їй потрібен час, аби привести справи в порядок. Тепер у неї є цей час".
Міністри фінансів єврозони в неділю пообіцяли надати Греції допомогу у вигляді двосторонніх кредитів на 30 млрд євро під 5% річних, пакет може бути доповнений також позикою Міжнародного валютного фонду на суму близько 15 млрд євро. Після цього прибутковість 10-річних грецьких облігацій знизилася на 0,48 процентного пункту - до 6,67%.
До кінця травня Греції необхідно залучити 11,6 млрд євро для рефінансування заборгованості. До кінця року їй буде потрібно ще 20 млрд євро для виплати відсотків по кредитах і фінансування дефіциту держбюджету цього року.
Минулого тижня уряд Греції дав оцінку бюджетного дефіциту на цей рік на рівні 12,9% ВВП, що стане найгіршим показником в історії євро і більш ніж в 3 рази перевищить ліміт в 3% ВВП, визначений Маастрихтськими критеріями. Раніше Греція прогнозувала дефіцит бюджету в розмірі 12,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас