Інфляція хвилює українців більше, ніж мовне питання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція хвилює українців більше, ніж мовне питання

Казна та Політика
323
Проблема насильницької українізації та витиснення російської мови турбує менш 5% респондентів у віці старше 16 років, напружені міжнаціональні відносини - тільки 3%.
Одночасно більш половини українців (55,8%) стурбовані інфляцією, ще 40,5% - ростом безробіття. Про це свідчать результати опитування, яке українська компанія Gfk Ukraine провела в березні.
Третина респондентів стурбовані брак коштів, щоб жити нормально і не втягуватися в борги, говориться в прес-релізі Gfk Ukraine.
Найбільше українізація турбує жителів Південного регіону (9%), однак і в цих областях ця проблема на останньому місці "Рейтингу проблем, які найбільше турбують громадян України".
У Східному регіоні тільки 6,6% респондентів відповіли, що їх хвилює насильницька українізація. Міжнаціональні відносини турбують жителів Півдня і Сходу найменшим чином (4% і 3% відповідно).
"Результати опитування підтверджують, що політичні сили тільки спекулюють на мовному і національному питаннях, тоді як справжні вимоги громадян до влади - приборкати зростання цін і забезпечити робочі місця", - зробив висновок заступник директора Gfk Ukraine Гліб Вишлинський.
Опитування проводилося протягом 02-19 березня 2010 року. Загальна вибірка опитування склала 1000 респондентів у віці від 16 років. Вибірка є репрезентативною для населення України за віком, статтю, регіону проживання і розміром населеного пункту. Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас