Глава Unicredit: Допомога Греції знизить ризики в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Unicredit: Допомога Греції знизить ризики в єврозоні

Валюта
411
Пакет екстреної допомоги Греції в розмірі 30 млрд євро ($40 млрд) суттєво знизить ризики поширення негативних фінансових тенденцій на інші країни єврозони. Таку думу в інтерв'ю Reuters озвучив головний виконавчий директор італійського банку Unicredit Spa Алессандро Профурно.
Напередодні міністри фінансів 16 країн єврозони схвалили механізм виділення Афінам рятівних позик.
"Це дуже важливе рішення", - відзначив Профурно. "На мій погляд, ризик поширення негативних фінансових тенденцій зараз уже значно нижчий. Ми вважаємо, що країнам Східної Європи також не загрожує небезпека", - додав банкір.
" В жодному разі не слід сприймати всі країни Східної Європи як одне ціле, це серйозна помилка”, - відзначив глава Unicredit, додавши, що розраховує на продовження програми підтримки ЄЦБ комерційних банків, незважаючи на недавні труднощі.
"Ми вважаємо, що в другій половині року ЄЦБ перейде до більш суворого контролю над ліквідністю з метою повернення до нормального фінансового режиму", - констатував Профурно.
Раніше глава фінансового інституту на конференції ЄЦБ виступив за створення спільного екстреного фонду на державні й приватні засоби для фінансування антикризових програм у випадку повторних рецесій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас