Київська ДПА відзначає зниження сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська ДПА відзначає зниження сплати податків

Казна та Політика
292
Державна податкова адміністрація (ДПА) у Київській області відзначає зниження сум сплати податків після введення заборони на перевірки бізнесу на час кризи.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістів голова Державної податкової адміністрації в Київській області Анатолій Петренко.
"Хтось в 2005 році зрозумів, що отримає популярність у людей, якщо скаже податківцям не перевіряти, і податківцям "вибили зуби". І такий підхід установили з деяких питань, урізали повноваження податковій міліції, але ефекту від цього не отримали", - відзначив Петренко.
Він повідомив, що з обмеженням кількості податкових перевірок поменшали і суми відрахувань і зборів. "Якщо приріст з податків до регулювання був 20-22% щорічно, то зараз з деяких інспекцій він поменшав, а з окремих інспекційх досяг мінус 17% від того, що збиралося", - підкреслив Петренко.
Він певен, що позапланова перевірка є інструментом, без якої податківці не можуть ефективно виконувати покладені на них функції.
Як повідомляв УНІАН, 21 травня 2009 року Кабінет Міністрів України ввів мораторій на планові і позапланові перевірки підприємців усіма органами державного контролю, включаючи податківців і митників, до кінця року. Мораторій не поширювався на підприємства, чия діяльність має високий ступінь ризику.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас