Крісло Черновецького можуть зайняти Горбаль або Рибак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крісло Черновецького можуть зайняти Горбаль або Рибак

Казна та Політика
443
Новим головою Київської міської держадміністрації може стати Василь Горбаль, Анатолій Голубченко або Володимир Рибак.
Такі результати експертного опитування “Перспективи переформатування системи влади в столиці”, проведеного Агентством моделювання ситуацій (АМС).
Як повідомили в прес-службі АМС, при цьому експерти зійшлися в думці, що команда Президента України Віктора Януковича не має наміру шукати компроміс з чинною київською владою, а навпаки, спробує максимально консолідувати владу в столиці. В той же час, механізм реалізації цього сценарію поки невідомий, заявили вони.
“Перспектива законодавчих змін виглядає дуже складною. При цьому немає розуміння принципів кадрової політики. На експертному рівні голоси розділилися - незначна більшість експертів стверджують, що Янукович, швидше за все, призначить головою КМДА видного київського регіонала, який має історію взаємин в цій системі влади. Також значна кількість респондентів вважає, що Янукович зможе призначити на цю посаду будь-якого управлінця, близького до нього особисто і який навіть не має київської прописки”, - відзначив директор АМС Віталій Бала.
На його думку, “причина такої невизначеності полягає в кулуарних іграх декількох груп впливу, як довкола Януковича, так і довкола Леоніда Черновецького”.
“Експерти вважають, що команда Черновецького намагається самостійно налагодити канали комунікації з Януковичем. Саме у цьому полягає складність прийняття рішень щодо кандидатур. Також саме в цьому показовий розподіл голосів щодо основних кандидатів на посаду голови КМДА. Зокрема, приблизно в рівній пропорції експерти розцінюють шанси Горбаля, Голубченка і Рибака”.
Опитквання проводилося з 7 по 12 квітня. У ньому взяли участь 19 експертів - політологів, політтехнологів, політичних оглядачів, громадських діячів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас