Британські Торі продадуть банківські активи після виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські Торі продадуть банківські активи після виборів

Казна та Політика
199
В разі перемоги на травневих парламентських виборах британські консерватори мають намір розпродати пакети акцій найбільших банків країни, що належать державі, заявив один з лідерів британської консервативної партії Джордж Осборн.
Якщо 6 травня в крісла міністрів Великобританії сядуть представники консервативної партії, британським банкам слід бути готовими до підвищеної уваги з боку регуляторів. Торі мають намір почати розслідування прецедентів порушення антимонопольного законодавства в банківському секторі країни, пише сьогодні газета Financial Times.
Мабуть, подібні ініціативи консервативного уряду закінчаться продажем державних пакетів акцій в націоналізованих банках, таких як Lloyds Banking Group або Royal Bank of Scotland. Джордж Осборн розраховує завершити операції з продажу держпакетів акцій банківського сектора найближчим часом, з тим щоб використати виручені багатомільярдні кошти до наступних виборів у 2014-2015 рр.
Відтоді, як уряд Великобританії був змушений викупити акції вітчизняних банків ради порятунку британського банківського сектора, державні інвестиції принесли певний дохід. Навіть з розрахунку сьогоднішньої вартості акцій банку Lloyds їх продаж принесе британській казні прибуток в розмірі понад 1 фунті на акцію.
Осборн передбачає продаж частини державного пакету акцій в банку RBS в 2012 році, проте обмовляється, що реалізація активу можлива лише "при нагоді отримати гарну ціну".
Газета відзначає, що прагнення Осборна якнайскоріше позбавитися від банківських паперів може зіткнутися з перешкодою, зведеною самими ж консерваторами. Якщо розслідування прецедентів порушення антимонопольного законодавства серед "дуже великих банків" Великобританії буде розпочато, це істотно ускладнить будь-які операції з крупними пакетами акцій фінансових інститутів і відлякає потенційних покупців.
Лейбористи, в цьому випадку, знаходяться у вигіднішому становищі. Правляча партія не раз заявляла про свій намір продати належні державі акції, як тільки вони стануть прибутковими.
Під час банківської кризи уряду Великобританії довелося в обмін на фінансову допомогу стати найбільшим акціонером провідних банків країни. Зараз британська влада є власником 70% акцій банку RBS і близько 41% акцій Lloyds. Загальний обсяг державних інвестицій Великобританії в ці фінансові компанії досяг 35 млрд. фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас