У київські ЖЕКи наскочить перевірка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київські ЖЕКи наскочить перевірка

Казна та Політика
228
Прокуратура і Контрольно-ревізійне управління почали перевіряти київські житлово-експлуатаційні контори.
Контролюючі органі повинні знайти підтвердження фактів необґрунтованого підвищення тарифів, включення до їх переліку послуг, яких в реальності не має, а також випадків нецільового використання отриманих від населення коштів за послуги ЖКГ. Про виявлені порушення прокуратура і КРУ повинні проінформувати Кабмін до 20 травня.
За даними джерела газети, найбільше проблем може виникнути у приватних ЖЕКів, яких у місті налічується близько 500.
Видання відзначає, що тарифи на їх послуги набагато вищі розцінок комунальних підприємств, тому цей вид бізнесу став дуже привабливим для забудовників, які нав'язують покупцям квартир договори із власними обслуговуючими структурами. Так, один з них, ЖЕК “Голосієво”, за даними столичної прокуратури, торік за кілька місяців зібрав з мешканців однойменного комплексу понад 400 тис.грн. за ненадані послуги.
“Подібних випадків буде виявлено дуже багато. Адже за останні два роки тільки половина приватних ЖЕКів подали для затвердження в міськадміністрацію розрахунки своїх тарифів. А погоджені вони були тільки для тих підприємств, розцінки яких схвалили на суспільних слуханнях мешканці.
Інші компанії продовжують працювати, стягуючи з мешканців, що обслуговуються будинків плату за сервіс, якого немає в типовому переліку житлових послуг, затверджених постановою Кабміну - заявило джерело в київській мерії.
Районні управління ЖКГ, які зобов'язано курирувати роботу житлово-експлуатаційних контор, відзначають, що найчастіше список послуг ЖЕКів розширюється за рахунок оплати паркомісця ( у тому числі й наземного), послуг консьєржа, охорони, і вони дійсно виявляються.
Разом з тим, у приватних ЖЕКів офіційно коментувати ситуацію відмовляються, але в неформальних бесідах їх представники підтверджують, що майже ніхто з них не подавав розрахунки своїх тарифів на узгодження до мерії.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас