США не нададуть Бакієву політичного притулку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не нададуть Бакієву політичного притулку

Казна та Політика
443
Посольство США в Бишкеку не збирається надавати притулок президенту Киргизії Курманбеку Бакієву, повідомляє киргизьке агентство "АКИpress".
"Посольство США не має планів щодо надання притулку Бакієву або надання йому допомоги у від'їзді з Киргизстану. Всі повідомлення з протилежним змістом абсолютно не відповідають дійсності", - йдеться в заяві посольства.
Тим часом, як повідомлялося раніше, Тимчасовий уряд Киргизстану готує операцію з затримання президента Курманбека Бакієва. Про це на прес-конференції сьогодні в Бишкеку повідомив член тимчасового уряду Алмазбек Атамбаєв, передає киргизьке агентство АКИpress.
Президент Бакієв, який втік з Бішкека з початком масових акцій протесту опозиції ще 7 квітня, перебуває зараз на півдні країни, збирає мітинг своїх прибічників. Виступ повинен пройти в понеділок в родовому селі Бакієва Тейіт в Джалал-Абадськой області.
Раніше в інтерв'ю Reuters Бакієв попередив своїх опонентів, що країна "потоне в крові" у випадку спроби його вбити.
"Я б хотів попередити тих, хто полює за мною: не будьте найманими кілерами, оскільки це лише принесе величезну трагедію цій країні", - сказав він журналістам агентства. - Ми втопимо Киргизію в крові, якщо вони вирішать мене фізично усунути. Якщо вони вдадуться до сили, то ті, хто мене оточують, цього не допустять, що приведе до кровопролиття", - заявив Бакієв.
Зараз Киргизією керує тимчасовий опозиційний уряд Рози Отунбаєвої. Опозиція захопила владу 7 квітня після того, як її виступи на мітингах протесту переросли у вуличні безпорядки. Президент утік із столиці Киргизії Бишкек, повсталі підпалили будівлю Генпрокуратури і сильно побили міністра внутрішніх справ Киргизії.
Тимчасовий уряд, який працюватиме півроку до внесення поправок до Конституції держави, вимагає від Бакієва скласти президентські повноваження. Так само, як заявляє нова влада, вони мають намір провести розслідування діяльності влади попередньої: у тому числі президента і членів його сім'ї, які обіймали високі посади в державі. Бакієв свого усунення з посади не визнав.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас