Експерт: Українська банківська система поки не готова розширювати кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Українська банківська система поки не готова розширювати кредитування

Кредит&Депозит
728
Українська банківська система поки не готова розширювати кредитування, вважає економіст інвестиційної компанії Astrum Investment Management Олексій Блінов.
Збільшення депозитної бази комерційних банків було основною причиною активного зростання грошових агрегатів в березні 2010 р. Тенденція щодо повернення депозитів фізичних осіб в банківську систему минулого місяця прискорилася. Домогосподарства збільшили депозити в українських банках на 4,9 млрд грн, що відповідає зростанню на істотні 2,3% м/м.
Новим явищем, що виявилося в березні 2010 р., стало зростання депозитів юридичних осіб, які збільшилися на 9 млрд грн, або на 8,3% м/м. Ми пов'язуємо це з підвищеним інтересом, що спостерігався в минулому місяці, до українських активів, перш за все до облігацій внутрішньої державної позики.
При цьому банківська система поки не готова розширювати кредитування. Оскільки в березні державні банки не видавали крупні кредити державним компаніям, кредитний портфель банківської системи продовжив скорочуватися, - сказав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас