В Україні сподіваються на отримання міжнародних кредитів вже в наступному місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні сподіваються на отримання міжнародних кредитів вже в наступному місяці

Казна та Політика
417
Переговори з керівництвом міжнародних фінансових організацій стануть одним з основних пріоритетів під час робочого візиту президента України Віктора Януковича в США. Про це повідомляє прес-служба президента України.
"Один з головних пріоритетів робочого візиту - переговори з міжнародних фінансових організаціями, які почнуть кредитувати Україну вже на початку наступного місяця", - повідомив член офіційної української делегації, міністр фінансів України Федір Ярошенко.
За його словами, українська сторона на переговорах говоритиме про реформи, які проводить нова влада.
У свою чергу перший заступник глави Адміністрації України Ірина Акімова в інтерв'ю агентству підкреслила, що з багатьма міжнародними фінансовими організаціями вже ведеться робота щодо "конкретних законопроектів, запропонованих президентом (України – ред.)", і, перш за все, щодо роботи над державним бюджетом на 2010 рік.
"Президент консолідував зусилля всіх гілок влади в роботі над бюджетом, завдяки чому макроекономічні показники бюджету були оптимізовані для того, щоб отримати оптимальні умови, для поліпшення інвестиційного клімату і залучення інших джерел фінансування економіки", - підкреслила вона.
Крім того, І. Акімова також повідомила, що під час переговорів у Вашингтоні президента України Віктора Януковича і виконавчого директора МВФ Домініка Стросс-Кана українська сторона підтвердить своє бажання про продовження співпраці з МВФ і проінформує фонд про заходи, що робляться.
"Перш за все, це заходи зі скорочення дефіциту бюджету в частині балансування НАК "Нафтогаз-України"", - сказав вона.
Переговори В.Януковича і Стросс-Кана плануються в понеділок у Вашингтоні.
На вівторок запланована зустріч президента України з президентом Світового банку.
Як відомо, президент України В.Янукович перебуває з робочим візитом з США, де візьме участь в саміті з ядерної безпеки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас