В Україні 12 квітня оголошене днем жалоби за жертвами авіакатастрофи під Смоленськом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні 12 квітня оголошене днем жалоби за жертвами авіакатастрофи під Смоленськом

1487
Президент України Віктор Янукович оголосив понеділок, 12 квітня, днем жалоби в Україні у зв'язку з авіакатастрофою під Смоленськом, в якій загинули Президент Польщі Лех Качиньський і велика група польських політиків і військових.
Про це Янукович сказав в під час відвідин посольства Польщі в Києві.
"У зв'язку із трагічною загибеллю 10 квітня 2010 р. Президента Польщі Леха Качиньського і його дружини Марії, інших високопосадовців Польщі та осіб, які їх супроводжували, постановляю оголосити в Україні 12 квітня 2010 р. днем жалоби...
У день жалоби приспустити державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій на всій території України, а також закордонних дипломатичних установ України; скасувати в Україні розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до програм теле- і радіопередач", - йдеться в указі Президента.
У Смоленську пройшла церемонія прощання із загиблим Президента Польщі. Після цього тіло Качиньського було відправлене до Варшави з військового аеродрому Смоленську.
Відзначимо, що понеділок оголошений траурним в багатьох державах світу.
У Польщі оголошений національний семиденний траур.
Нагадаємо, що Ту-154 Президента Польщі розбився напередодні в 9:50 за київським часом в Смоленській області під м. Печерськом при заході на посадку в аеропорт Північний в умовах сильного туману. На борту знаходилися 96 чоловік, 88 з яких були у складі польської офіційної делегації, яка летіла до Росії для участі в траурній церемонії з нагоди 70-річчя трагедії в Катині. Всі, хто знаходився на борту, загинули.
Серед загиблих - Президент Польщі Лех Качиньський, його дружина Марія Качиньська, члени уряду Польщі, верхівка силових структур країни, голова нацбанку, депутати Сейму, відомі політики і громадські діячі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас