Британія дещо швидше виходить з рецесії, аніж оцінювали раніше, проте перспективи зростання цього року невеликі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія дещо швидше виходить з рецесії, аніж оцінювали раніше, проте перспективи зростання цього року невеликі

Казна та Політика
142
Британія дещо швидше виходить зі стану рецесії, аніж оцінювали раніше. Проте економісти скептично ставляться до перспектив зростання цього року, пишуть у The Times.
Протягом останнього кварталу минулого року ВВП збільшився на 0,4%, оголосило Управління національної статистики, змінивши свою попередню оцінку 0,3%.
Річне ж скорочення виробництва товарів та послуг минулого року також було переглянуто - до 4,9% з 5%, проте воно все одно лишається рекордним річним спадом.
Фунт зріс щодо долара та євро, оскільки інвестори вітали ці новини. Фунт зріс до 1,5128 дол. - найвищого за майже пітора тижні рівня, а щодо євро фунт зріс до 89,90 фунту за євро (на 1,1%).
Проте аналітики та економісти Сіті вважають економічні перспективи цього року для Великобританії похмурими. Хоча й кращими за раніше прогнозовані дані. Річний зріст ВВП має скласти лише 2% - і то лише 2011 року. А зовсім не 3,25% вже цього року, як передбачає канцлер скарбниці (міністр фінансів) Великобританії Алістер Дарлінг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас