МЗС Польщі: Лех Качиньський загинув в результаті авіакатастрофи під Смоленськом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Польщі: Лех Качиньський загинув в результаті авіакатастрофи під Смоленськом

Казна та Політика
2744
Президент Польщі Лех Качиньський загинув в результаті авіакатастрофи літака під Смоленськом, повідомляє Міністерство закордонних справ Польщі. "Загинули і Президент Польщі Лех Качіньський, і голова Центробанку Польщі - він теж був на борту, - сказав прес-секретар МЗС Польщі Петро Пашковський. - Уряд Польщі збирається на екстрене засідання", передає РБК-ТБ.
За словами прес-секретаря МЗС Польщі, "всі 87 людей - стільки значилося в списку пасажирів Ту-154, що летів рейсом Варшава - Смоленськ, загинули". "Що стосується повідомлень, що на борту було більше людей - ми перевіряємо цю інформацію - мова про те, що зареєстровано було 87 чоловік. Питання в тому, чи всі полетіли", - говорить Пашковський. Раніше повідомлялося про 132 загиблих.
За даними Ради з охорони пам'яті боротьби і мучеництва, на борту літака, окрім Качиньського і його дружини Марії, були високопоставлені польські чиновники і політики. У їх числі начальник президентської канцелярії Владислав Стасяк, начальник Генерального штабу Війська Польського Франтішек Гонгор, єпископ Тадеуш Плоский, директор ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва Анджей Пшевозник, колишній міністр оборони і кандидат в Президенти Польщі від партії "Союз демократичних лівих сил" Єжи Шмайдзіньський та інші.
В уряді Смоленської обл. РФ підтвердили, що в результаті аварії літака Президента Польщі під Смоленськом ніхто не вижив. Там уточнили, що при заході на посадку літак Ту-154 зачепив верхівки дерев і ударився об землю, після чого розколовся і загорівся.
Відзначимо, що захід на посадку виконувався в умовах густого туману. Зараз слідчі шукають "чорні ящики" лайнера, що розбився, розшифровка яких дозволить визначити точну причину аварії.
У МНС Росії повідомили, що літак Ту-154, який летів з Польщі в Смоленськ, зазнав аварії о 9:56 за Києвом.
Відзначимо, що Качиньский прямував у Катинь, відому фактом розстрілу польських солдатів і офіцерів у 1940 р. радянським НКВС, де сьогодні проходять траурні заходи.
Качиньський народився 18 червня 1949 р. Був обраний Президентом Польщі в жовтні 2005 р., вступив на посаду 23 грудня 2005 р.
Тепер, згідно з польською Конституцією, обов'язки Президента виконуватиме маршал сейму (нижньої палати польського парламенту) Броніслав Коморовський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас