Експерт: В Україні зберігається ризик знецінення гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні зберігається ризик знецінення гривні

Валюта
4436
На сьогоднішній день в Україні все ще зберігаються ризики незначного знецінення гривні.
Про це заявив на прес-конференції керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club Микола Івченко.
Він відзначив, що в останні декілька місяців ситуація з платіжним балансом покращується, проте багато в чому стабільність національної валюти в поточному році залежатиме від темпів відновлення світової економіки, прийняття бюджету України, співпраці з МВФ і дій Нацбанку. "Тобто залишаються певні ризики незначного знецінення гривні. Ближче до кінця 2010 року вартість долара США може підвищуватися на 1-2% на місяць", - вважає він.
Також Івченко відзначив, що на тлі підвищення рейтингів України з боку деяких рейтингових агентств нерезиденти в березні придбали ОВДП на суму 1,28 млрд. грн. Таким чином, даний показник досяг докризового рівня. Підсумкове сальдо торгівельного балансу в 2010 році, за його прогнозами, може скласти -0,8 млрд. дол., а сальдо фінансового рахунку платіжного балансу досягне 1,5 млрд. дол.
"Якщо буде прийнятий збалансований бюджет і відновиться співпраця з МВФ, це призведе до нового притоку інвестиційного і спекулятивного капіталу в країну, який конвертується в гривню. Таким чином, середній курс продажу готівкового долара в короткостроковому плані може знижуватися на 1% на місяць і до кінця травня скласти 7,82-7,83 грн. Інакше ціна американської валюти буде в діапазоні 7,90-7,96 грн.", - сказав експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас