СБ надасть ПАР кредит у розмірі 3,75 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ надасть ПАР кредит у розмірі 3,75 млрд дол.

Кредит&Депозит
136
Світовий банк надасть ПАР кредитні кошти у розмірі 3,75 млрд дол., які будуть направлені на фінансування проекту створення сонячних і вітрових електростанцій.
Відповідне рішення прийняла у Вашингтоні рада виконавчих директорів Світового банку. Як повідомляється на офіційному сайті організації, дані енергетичні проекти ПАР є на сьогоднішній день найзначнішими серед держав, що розвиваються.
Кошти Світового банку будуть виділені в рамках проекту інвестиційної підтримки Eskom, що складається з декількох частин. Найбільша частина суми в розмірі 3,05 млрд дол. надійде на будівництво першої на африканському континенті сучасної вугільної електростанції потужністю 4,5 тис. МВт.
Крім того, 260 млн дол. підуть на будівництво однієї вітрової і однієї сонячної електростанцій потужністю по 100 МВт кожна.
Решта 485 млн дол. надаються для закупівлі економічно чистих матеріалів для розвитку інфраструктури ПАР.
Відзначимо, що впродовж останніх років товарообіг між Україною і ПАР збільшувався досить швидко. Зокрема, за 2008 р., в порівнянні з попереднім роком, він збільшився в 5,4 разів і склав 375,1 млн дол. Серед африканських країн ПАР в 2008 р. займала друге місце за обсягом імпорту до України (після Гани). У структурі українських постачань в ПАР (добрива, полімерні матеріали, чорні метали і вироби з них, молочна продукція, вата) за І півріччя в 2009 р. п'яту частину експорту склала високотехнологічна продукція.
Експерти вважають, що потенціал економічного співробітництва між Україною і ПАР має великі резерви. Серед пріоритетних напрямів - співпраця в енергетичній галузі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас