В Україні заборонять курильні суміші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заборонять курильні суміші

Казна та Політика
950
Мінздрав за участю МВС і Служби безпеки розробив проект урядової постанови, якою буде розширено перелік наркотичних і психотропних речовин, заборонених в Україні, повідомляє видання "Дело".
До чорного списку увійдуть рослини, які містять галюциногенні речовини і використовуються в курильних сумішах. Також будуть заборонені синтетичні каннабіноїди, які додаються в більшість курильних сумішей для досягнення сильного галюциногенного ефекту.
Зараз придбати такі суміші в Україні не складає особливих проблем. У містах працюють спеціальні магазини, жвава торгівля таким куривом іде в інтернеті й на вулицях в спеціальних автоматах.
Але як тільки документ набере чинності продаж, поширення і куріння таких сумішей в Україні стане карним злочином.
Проект постанови, якою буде розширено перелік наркотичних і психотропних засобів, заборонених в Україні, вже готовий. Міністерство юстиції зараз завершує його юридичну експертизу, і протягом декількох місяців вона має бути прийнята Кабміном.
До прийняття постанови про визнання курильних сумішей в Україні наркотиками пройде не менше 2-3 місяців, протягом яких в країні можна буде і далі вільно купувати суміші наркотичної дії. Наша країна зараз є, по суті, білою вороною в Європі: у нас досі дозволений оборот психоактивних трав'яних міксів і синтетичних галюциногенів, що до них входять.
Ситуацію посилює заборона, що набрала чинності, на курильні суміші в сусідніх країнах - Росії (з 31 грудня 2009 року) і Білорусі (з 1 січня 2010 року). Витіснений з цих ринків наркобізнес змушений шукати місце під сонцем в Україні, наповнивши всі регіони країни психоделічним товаром.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас