ВВП Росії в 2010 р. зросте на 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Росії в 2010 р. зросте на 7%

Казна та Політика
133
Експерти найбільшого банку США Bank of New York прогнозують для російської економіки цього року "найпотужніший стрибок у світі", повідомляє ПРАЙМ-ТАСС.
В доповіді, поширеній в четвер главою підрозділу країн з перехідною економікою банку Девідом Хонером, стверджується, що російський ВВП зросте в 2010 р. на 7 проц, а не на 5 проц, як прогнозувалося банком раніше.
Торік російський ВВП скоротився на 7,9 відс.
"Росія веде з великим відривом", - стверджує Хонер, відзначаючи при цьому, що передкризового піку російська економіка досягне не раніше першого кварталу 2011 р.
Головними рушійними силами виведення економіки РФ з найглибшого за останні 20 років спаду автор доповіді називає різке збільшення попиту на сировину і зусилля компаній для відновлення своїх товарних запасів. За його даними, з врахуванням сезонних коливань ВВП РФ в 1-му кварталі 2010 р. зріс на 6,5 проц в порівнянні з трьома попередніми місяцями.
За прогнозами Bank of America, в другому півріччі може прискоритися зростання банківських кредитів, яке може скласти майже 30 проц в порівнянні з тим же періодом минулого року. У лютому обсяг роздрібної торгівлі зріс на 1,3 проц в річному численні, і це зростання спостерігається другий місяць поспіль, а рівень безробіття вперше за 4 місяці знизився, склавши в лютому 8,6 відс.
На першому етапі відновленням економіки рухатиме експорт і лише в другій половині року, на хвилі зниження безробіття, інфляції і зростання заробітної плати споживча активність зросте відчутніше. Найбільший стрибок станеться в результаті заповнення товарних запасів.
Bank of America нагадує, що з кінця 2008 р. ціна сирої нафти марки Urals, що головною статтею російського експорту, зросла більш ніж на 97 відс. За його підрахунками, 30-процентне зростання ціни на нафту збільшує ВВП на 3 пункти після одного року і на 6 проц в сукупності через 6 років.
Хонер передбачає зниження темпів інфляції до 5 проц до середини року і до 6 проц в перерахунку на рік. На його думку, Центробанк скористається зниженням темпів інфляції і вже цього року знизить ставку рефінансування до 6,5 відс.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас