Точка зору: ФДМ доцільніше дробити пакети акцій 3 обленерго, які виставляються на продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: ФДМ доцільніше дробити пакети акцій 3 обленерго, які виставляються на продаж

Фондовий ринок
204
Продаж пакетів акцій державних підприємств, зокрема акцій обленерго, не реалізованих раніше крупними пакетами, - "Прикарпаття-", "Полтава-" і "Сумиобленерго", ефективніша дрібними пакетами на біржах для збільшення кількості акцій у вільному обігу, вважає президент фондової біржі "ПФТС" Ірина Зоря.
"Фонд держмайна, швидше за все, дробитиме міноритарні належні державі пакети акцій обленерго, які виставлятимуться на продаж. Такий підхід був би доцільніший при продажі акцій обленерго, які не були реалізовані раніше крупними пакетами, - "Прикарпаття-", "Полтава-" і "Сумиобленерго", - сказала вона на прес-конференції в п'ятницю.
Як повідомлялося, ФДМ 24 березня зняв з біржових торгів блок-пакети акцій енергозабезпечуючих компаній "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" через відсутність покупця протягом декількох років.
На думку глави ФДМ Олександра Рябченка, на сьогодні продаж міноритарних належних державі пакетів акцій трьох українських обленерго вже не актуальний у зв'язку з домовленостями між іншими акціонерами цих компаній, які раніше конфліктували.
"Потрібно розуміти, що час втрачено: контрольні пакети акцій перебувають у фінансово-промислових груп. Тепер ці пакети 25%, які прогнозувалися, як камінь спотикання між власниками, таке значення втратили. У такому режимі, як вони продавалися, вони вже не будуть продані", - додав він.
ФДМ планував до кінця травня 2009 року продати на фондових біржах блокуючі пакети акцій шести обласних енергозабезпечуючих компаній, проте в квітні-травні продав лише 26,98% акцій "Львівобленерго" за 197,85 млн грн. і 25%+1 акція "Чернігівобленерго" за 223,42 млн грн. Торги з продажу 25,01% акцій "Одесаобленерго" припинено у зв'язку з тим, що НАК "Енергетична компанія України" не передала Фонду акції обленерго.
Продаж блок-пакетів акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" з кінця весни минулого року щонеділі переносився через відсутність заявок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас