МінЖКГ допускає введення держрегулювання ціноутворення в галузі в 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ допускає введення держрегулювання ціноутворення в галузі в 2010

Казна та Політика
121
Міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов допускає введення державного регулювання ціноутворення в галузі в 2010 році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.
Таку заяву Попов зробив 7 квітня на засіданні робочої групи "Регіональний економічний розвиток" комітету з економічних реформ при Президенті.
Пріоритетним напрямом реформування галузі, з точки зору міністерства, є реформа управління житловим фондом, у тому числі мотивування громадян до створення організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Також пріоритетом має стати оновлення основних фондів комунальних підприємств теплопостачання, водопостачання, електротранспорту.
Як повідомлялося, МінЖКГ розраховує на держфінансування галузі в 2010 році у розмірі 2,5 млрд. гривень.
Кабмін постановою від 10 березня уповноважив Міністерство економіки і Міністерство житлово-комунального господарства контролювати формування цін і тарифів, які підлягають державному регулюванню.
На Мінекономіки покладені функції контролю дотримання порядку формування, встановлення і вживання цін і тарифів, на Міністерство ЖКГ - функції контролю порядку встановлення цін і тарифів.
Світовий банк порекомендував українській владі підвищити тарифи на газ для населення і комунальні послуги в 2 рази до 2011 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас