Греція не планує використовувати допомогу МВФ і Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція не планує використовувати допомогу МВФ і Євросоюзу

482
Греція не планує приводити в дію план допомоги, представлений Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Європейським Союзом в березні, заявив міністр фінансів країни Георгіос Папаконстантіну після зустрічі з прем'єр-міністром Георгіосом Папандреу в Афінах.
"Ми заявили, що Греція не планує використовувати цей механізм, але для нашої країни дуже важливо мати таку "страхувальну сітку", - цитує його слова агентство Bloomberg.
Як повідомлялося раніше, 25 березня лідери 16 країн єврозони підтримали запропонований Німеччиною і Францією механізм екстреної фінансової допомоги Греції, який вступить в дію в разі нездатності Афін продовжувати запозичення на фінансовому ринку.
За умовами угоди, країни зони євро беруть на себе відповідальність за велику частину фінансової підтримки, умови її надання визначатимуть Європейська Комісія і Європейський центральний банк. В той же час фінансову і технічну допомогу надасть і МВФ.
Держави єврозони вперше пішли на пом'якшення введеного при створенні валютного союзу правила, що забороняє надзвичайну фінансову допомогу одних країн іншим. Також вперше для порятунку члена єврозони може бути залучений МВФ, кредити якого зазвичай призначаються країнам, що розвиваються.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас