Кінах: В Україні заборгованість із відшкодування ПДВ складає близько 31 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: В Україні заборгованість із відшкодування ПДВ складає близько 31 млрд грн

Казна та Політика
300
В Україні заборгованість із відшкодування ПДВ складає близько 31 млрд грн. Про це журналістам заявив президент Українського союзу промисловців та підприємців (УСПП) Анатолій Кінах.
"Станом на сьогодні заявлено до відшкодування близько 31 млрд грн, з них 17 млрд - прострочена заборгованість. Сім-вісім мільярдів - перевіряється контрольними органами на законність відшкодування", - заявив А.Кінах.
За його словами, у Кабміні ще обговорюється питання щодо механізмів погашення боргу, одним із яких є випуск державних цінних паперів.
Нагадаємо, 26 березня ц.р. заступник міністра фінансів Сергій Рибак повідомив, що в Україні вся прострочена заборгованість із поверненню ПДВ погашатиметься держоблігаціями.
"Ми плануємо випуск на сьогоднішній момент ПДВ-облігацій, тому що цей механізм вже підтвердив себе в 2007 р. Тоді вдалося розблоковувати систему неповернення ПДВ... Облігаціями ми намагатимемося погасити заборгованість (прострочену). Заборгованість вся, передбачається, компенсуватиметься ПДВ-облігаціями. Живими грошима виплачуватимуться, за першими нашими припущеннями, поточні суми на повернення ПДВ за контрактами, які зараз укладатимуться", - пояснив С.Рибак.
Він також повідомив, що погашення заборгованості із відшкодування ПДВ може початися не раніше, ніж вступить у силу закон України "Про державний бюджет на 2010 р."
Нагадаємо також, що прем'єр-міністр України Микола Азарова 24 березня ц.р. назвав "нереальним" нинішній об'єм заявок на відшкодування ПДВ, який складає 25 млрд грн, оскільки на сьогодні немає таких об'ємів експорту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас