Киян заставляють платити за непотрібні їм комунальні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян заставляють платити за непотрібні їм комунальні послуги

Казна та Політика
607
Змінивши порядок проведення громадських слухань, влада робить все можливе, аби кияни не змогли відмовитися від неякісних послуг жеків, заявляють у Блоку Віталія Кличка.
Про це повідомила заступник голови фракції Блоку Кличка в Київраді Наталія Новак, коментуючи розпорядження КМДА від 29.03.10 про зміни в порядку проведення громадських слухань щодо тарифів на послуги за утримання будинків і споруд і прибудинкових територій в Києві.
"Людям фактично дали зрозуміти: збирайте підписи чи ні, але змінити ви все одно нічого не зможете. Тепер жоден киянин не зможе відмовитися від неякісних послуг, які йому пропонує ЖЕК. Тобто влада змушує людей платити гроші навіть за ті послуги, які фактично не надаються", - заявила Новак, звернувши увагу на те, що раніше для такої відмови було досить згоди половини мешканців, а тепер вона має бути затверджена підписами 100% споживачів послуг у відповідному будинку.
"В міській адміністрації прекрасно розуміють, що зібрати таку кількість підписів в один день на зборах практично неможливо. І використовують цей факт на свою користь. У чиновників з'явився юридичний привід нав'язувати жителям міста житлово-комунальні послуги, які їм, з одного боку і не потрібні, а з іншого - виконуються недоброякісно", - переконана депутат.
За її інформацією, Блок Кличка звернувся в прокуратуру з проханням внести протест на вказане рішення КМДА.
"Жодного спрощення порядку, як про це говорять в мерії, не сталося. У киян фактично відібрали право самостійно вибирати ті комунальні послуги, які вони хочуть отримувати і оплачувати", - вважає Новак.
Як повідомляв УНІАН, розпорядженням КМДА від 29 березня 2010 р. №187, текст якого розміщений на офіційному веб-сервері-порталі столичної влади, внесені зміни в Порядок проведення громадських слухань щодо тарифів на послуги за утримання будинків і споруд і прибудинкових територій в Києві. Відповідно до них змінено порядок відмови від послуг, про які йде мова в повідомленні Блоку Кличка, і, між іншим, визначено, що громадські слухання вважаються такими, що відбулися, незалежно від кількості присутніх осіб. Тоді як до цього вони вважалися такими, що відбулися, якщо на них були присутні більше половини споживачів комунальних послуг відповідного будинку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас