НБУ прогнозує збереження стабільності на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ прогнозує збереження стабільності на валютному ринку

Валюта
798
Національний банк прогнозує збереження стабільності на валютному ринку. Про це журналістам повідомив виконавчий директор НБУ Ігор Шумило.
"Економічне відновлення, чекання стосовно сальдо поточного рахунку, фінансового рахунку дають підстави думати, що стабільність на валютному ринку збережеться як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі", - сказав він.
Шумило відзначив, що, відповідно до політики гнучкого валютного курсу, що проводиться НБУ, якісь курсові прогнози з боку Нацбанку недоцільні.
"Якщо проголошено політику гнучкого валютного курсу, а у нас її проголошено, то центральні банки в таких випадках не роблять прилюдних офіційних заяв стосовно прогнозного курсу, оскільки це сприйматиметься як зобов'язання такий курс підтримувати", - сказав він.
Виконавчий директор НБУ відзначив, що при оприлюдненні подібних прогнозів виникає певне зобов'язання Нацбанку фіксувати проголошений курс, що свідчило б про відмову від політики гнучкого валютного курсу на користь політики фіксованого валютного курсу, проте в плани НБУ не входить така зміна політики.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас