У Азарова розподіляють бюджетні кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Азарова розподіляють бюджетні кошти

Казна та Політика
947
В понеділок Кабмін планує презентувати держбюджет на 2010 рік. Однак більшість міністерств розраховують умовити Мінфін не скорочувати їм фінансування, повідомляє видання "Дело".
Міноборони традиційно входить до трійки лідерів з освоєння бюджетних грошей. Торік через військове відомство пройшла сума у розмірі 8,3 мільярдів гривень. Хоча передбачалося, що військовим виділять понад 12,8 мільярдів гривень. Мінімум отримати таку ж суму розраховують в міністерстві і цього року.
В Міністерстві аграрної політики доки не готові оприлюднювати обсяги фінансування, які передбачаються в бюджеті 2010 року.
Міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич чекає, що його відомство отримає в бюджеті 2010 року близько 4 мільярдів гривень.
Міністр юстиції Олександр Лавринович задоволений попереднім розподілом коштів по його міністерству. Мінфін готовий виділити на потреби Мін'юсту близько 1 мільярда гривень, що на 147 мільйонів гривень більше, ніж було в 2009 році. Проте, окремі статті витрат відомства були істотно зменшені. Зокрема під скорочення потрапили виплати компенсацій громадянам України згідно з вирішенням Європейського суду з прав людини. Маються на увазі ті суми, які громадяни відсудили в Страсбурзі в держави Україна. За словами Олександра Лавриновича, спочатку на ці цілі планувалося виділити близько 116 мільйонів гривень. Після узгодження з Мінфіном сума була зменшена практично в 5 разів - до 27 мільйонів гривень.
Разом з тим деякі міністри зазначали, що в умовах кризи їм буде складно отримати з Міністерства фінансів необхідну суму. Багатьом потрібно переглянути витрати на утримання апарату.
Окремі міністерства вважають за краще не афішувати процес узгодження власних бюджетів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас