Бернанке: Голови світових ЦБ повинні діяти рішуче для подолання кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Голови світових ЦБ повинні діяти рішуче для подолання кризи

Казна та Політика
218
Головам світових центральних банків потрібно діяти рішуче і жорстко, аби успішно боротися з фінансовими кризами, заявив глава Федеральної резервної системи Бен Бернанке, слова якого цитує агентство Bloomberg.
Крім того, Бернанке, який виступив на вечері, влаштованій Центром вивчення інституту президентства і Конгресу, зазначив, що дії американського ЦБ в 2008 році допомогли запобігти поширенню панічних настроїв в банківському секторі.
"Голови регуляторів повинні відповідати на важкі виклики фінансових криз рішуче, застосовуючи творчий підхід", - заявив Бернанке. Він не став коментувати плани обмеження повноважень його відомства, що обговорюються в Конгресі, але зазначив, що в цілому програми, розроблені і реалізовані ФРС, дозволили "відновити надходження кредитних коштів до американських домогосподарств і бізнесу".
Зокрема, голова ФРС заявив, що програма TARP на $700 млрд "була далека від досконалості, але стала життєво важливою для запобігання неминучому фінансовому краху".
Дії Бернанке на посаді голови американського ЦБ були підтримані одним із колишніх керівників ФРС Полом Волкером, який підкреслив, що зусилля ФРС під час кризи допомогли стабілізувати ситуацію в економіці. Бернанке був удостоєний премії Гамільтона , яка щорічно вручається Центром вивчення інституту президентства і Конгресу, за досягнення в сфері державного управління.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас