Європа попередила Україну про наслідки вступу до Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа попередила Україну про наслідки вступу до Митного союзу

Казна та Політика
6157
Європейська комісія пояснила Україні неможливість одночасного вступу до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном і створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це повідомив заступник генерального директора Генерального директорату “Європейська політика сусідства” Єврокомісії Х’юг Мінгареллі, виступаючи на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту.
“Якщо Україна повинна буде приєднатися до цього Митного союзу, буде надзвичайно складно для цієї країни сформувати зону вільної торгівлі з ЄС. Оскільки формування Митного союзу означатиме, що Україна приєднається до загальних зовнішніх тарифів з трьома країнами, торгівля яких з ЄС дуже мало лібералізована. І, боюся, ми попадемо в безвихідь”, - сказав він.
“З нашого боку, ми абсолютно відверті з українською владою щодо наслідків, до яких це призведе”, - додав представник Єврокомісії.
В той же час він допустив, що країни, які хочуть бачити Україну членом Митного союзу, розуміють можливі наслідки такого кроку для Києва.
“Ті, хто чинить тиск, щоб Україна приєдналася до Митного союзу, прекрасно знають, якими будуть наслідки”, - сказав Мінгареллі.
Як повідомляв УНІАН, Україна і ЄС почали переговори про нову базову угоду 5 березня 2007 року, а переговори про створення зони вільної торгівлі - 18 лютого 2008 року. На саміті Україна-ЄС 9 вересня 2008 року було вирішено, що нова угода матиме назву Угода про асоціацію і включатиме створення зони вільної торгівлі.
Під час візиту Президента України Віктора Януковича до Москви 5 березня цього року прем'єр-міністр Росії Володимир Путін запропонував Україні приєднатися до Митного союзу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас