British Airways та Iberia остаточно домовились про злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

British Airways та Iberia остаточно домовились про злиття

Фондовий ринок
237
Британський авіаперевізник British Airways та іспанський Iberia досягли остаточної угоди про злиття. Умови операції повністю відповідають базовій угоді, досягнутій в листопаді 2009 р., говориться в оприлюдненому сьогодні прес-релізі британської компанії. Операція призведе до утворення другої найбільшої авіакомпанії в Європі за пасажиро-кілометрами.
До акціонерів British Airways відійде 55% об'єднаної компанії, а решта 45% - до Iberia. Завершення операції заплановано на кінець 2010 р.
Щорічний синергетичний ефект від операції оцінюється в 400 млн євро через 5 років після злиття. Ринкова вартість об'єднаної компанії становить близько 7,8 млрд дол.
Інформація про можливе злиття авіакомпаній з'явилася ще в кінці 2008 р. У грудні 2008 р. компанії почали проводити взаємний аудит (due diligence). Можливе злиття було одноголосно підтримане радами директорів обох компаній і передбачає обмін акціями між British Airways і Iberia і збереження їх брендів після об'єднання. У листопаді 2009 р. компанії досягли базової угоди.
Іспанський авіаперевізник Iberia здійснює рейси в 101 пункт призначення в 39 країнах і спеціалізується на перельотах з Європи до Латинської Америки.
Збитки британської авіакомпанії British Airways в 2009 р. перевищили 400 млн фунтів стерлінгів (600 млн дол.). Компанія пов'язує отримані результати з украй важкими умовами на ринку. У зв'язку зі світовою кризою і зі зниженням попиту на авіаперевезення, компанія заявляла про намір продовжити програму із зменшення витрат. У зв'язку з цим авіакомпанію стрясають страйки працівників. Останні з них, в кінці березня, стали відповіддю на відмову керівництва авіакомпанії змінити умови оплати праці. British Airways має намір "заморозити" зарплати співробітників у 2010р., перевести 3 тис. осіб на часткову зайнятість і зменшити кількість членів екіпажу під час далеких перельотів з 15 до 14 осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас