Банк Японії може поліпшити економічний прогноз завдяки експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії може поліпшити економічний прогноз завдяки експорту

Казна та Політика
155
Банк Японії може поліпшити прогноз економічного зростання і інфляції в квітні завдяки оптимізму, викликаному зміцненням експорту, повідомляє агентство Bloomberg.
В своїй заяві за підсумками засідання в середу ЦБ констатував, що економіка "зростає в основному за рахунок поліпшення економічної ситуації за кордоном і завдяки різним заходам у сфері грошово-кредитної політики", при цьому внутрішній попит поки недостатній для стійкого пожвавлення.
Глава Банку Японії Масаакі Сіракава відзначив, що "економіка стабільно відновлюється, і, крім того, ми спостерігаємо деякі ознаки майбутнього прогресу". Центробанк опублікує переглянутий прогноз ВВП і інфляції 30 квітня.
"Є велика вірогідність того, що Центральний банк підніме прогноз економічного зростання на цей фінансовий рік, що завершується в березні 2011 р., приблизно до 2% з січневих 1,3%, - вважає головний економіст Citigroup Global Markets Japan Inc. Киті Мурасіма. - Відновлення експорту поширюється на внутрішній попит швидше, ніж очікувалося".
Зростання ВВП Японії в жовтні-грудні 2009 року в порівнянні з четвертим кварталом 2008 року склало 3,8%. В порівнянні з попереднім кварталом ВВП в четвертому кварталі минулого року збільшився на 0,9%. Економіка Японії демонструє зростання вже три квартали поспіль.
Згідно з січневим прогнозом, ВВП зросте в цьому фінансовому році на 1,3%, а в наступному - на 2,1%.
Тим часом дефляція триває в Японії вже майже рік і, як очікується, продовжиться до кінця фінансового року, що завершується в березні 2012 року. За прогнозом ЦБ, зниження базових цін складе у фінансовому році, який закінчиться 31 березня 2011 р., 0,5%, в наступному фінроці - 0,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас