Facebook заборонив своїм співробітникам продавати акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook заборонив своїм співробітникам продавати акції

Фондовий ринок
295
Найбільша в світі соціальна мережа Facebook заборонила своїм співробітникам продавати акції на вторинному ринку, за винятком спеціальних "вікон", відкритих компанією.
Про це пише The Financial Times. Таке рішення прийнято через можливі складнощі з законодавством, які викличуть подібні продажі.
Річ у тім, що за правилами, встановленими Комісією з цінних паперів і бірж (SEC) США, продавці й покупці цінних паперів повинні мати однаковий доступ до даних про поточний фінансовий стан компанії. Але через це у співробітників, які мають доступ до таких відомостей, залишається два варіанти дій - або промовчати і порушити інструкції SEC, або розголосити конфіденційну інформацію.
Зараз Facebook є приватною компанією і, таким чином, число її акціонерів не повинно перевищувати п'ятисот. Якщо ця кількість буде перевищена, SEC вимагатиме від Facebook регулярно повідомляти про свої фінансові результати, як це роблять публічні корпорації.
Facebook припинила емітувати акції своїм новим співробітникам в кінці 2007 року. Відтоді компанія пропонувала їм спеціальні права на викуп акцій, які могли бути реалізовані в разі IPO або поглинань.
Останнім часом акції Facebook швидко дорожчають і зараз продаються по 20 доларів за штуку. Таким чином, ринкова вартість мережі складає 17 мільярдів доларів. Це майже в три рази більше, ніж капіталізація липня 2009 року, коли блокпакет акцій фірми був придбаний російською інвесткомпанією Digital Sky Technologies.
Аудиторія Facebook перевищує 400 мільйонів осіб, що робить її абсолютним лідером серед соціальних мереж світу. Facebook також є найбіль відвідуваним сайтом у США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас