Точка зору: Без розвитку програм енергозбереження ціни на комунальні послуги підвищуватимуться щороку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Без розвитку програм енергозбереження ціни на комунальні послуги підвищуватимуться щороку

Енергетика
206
"Без розвитку альтернативної енергетики і програм енергозбереження, ціни на комунальні послуги щороку підвищуватимуться на 10-20%" - відзначив голова Української асоціації виробників альтернативного твердого палива Іван Надєїн. Про це повідомили в прес-службі Української асоціації виробників альтернативного твердого палива.
Міністр з питань ЖКГ Олександр Попов пообіцяв, що уряд прийме всі заходи, щоб не допустити підвищення тарифів на комунальні послуги. В той же час І.Надєїн вважає, що зробити це буде дуже складно, бо ціна газ, що імпортується Україною, зростає щокварталу, а програма реформування ЖКГ на 2004-2010 рр. так і залишилася на папері.
"Теплокомуненерго покривають лише третину тієї ціни, яку ми платимо Росії за газ. Природно, довго так тривати не може, і рано чи пізно, швидше за все, напередодні нового опалювального сезону, тарифи на комунальні послуги підвищуватимуться. Цьому сприяє і дефіцит бюджету, і вимоги Міжнародного валютного фонду, і плачевний стан справ у вітчизняному ЖКГ", - прогнозує І.Надєїн.
Уникнути підвищення цін можна шляхом впровадження програм енергозбереження і розвитку альтернативної енергетики, вважає І.Надєїн.
"У нас лише один вихід - це скорочення об'ємів споживання газу, інакше вартість комунальних послуг щороку збільшуватиметься не менше ніж на 10-20%", - вважає І.Надєїн.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас