Грецькі банки звернулися по допомогу до уряду країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецькі банки звернулися по допомогу до уряду країни

976
Грецькі банки, які постраждали від серії понижень кредитних рейтингів, пов'язаної з борговою кризою в країні, звернулися до уряду за додатковою фінансовою підтримкою, повідомив міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну.
"Банки попросили використовувати кошти, що залишилися, з фонду підтримки економіки", - сказав міністр журналістам, маючи на увазі перший пакет заходів, прийнятий попереднім урядом консерваторів у 2008 р. Близько 17 млрд. євро ($22,72 млрд.) з даного пакету обсягом 28 млрд. євро, в основному у вигляді державних гарантій, поки залишаються незатребуваними.
Звернення банків по додаткову допомогу підкреслює проблеми, що стоять перед всією грецькою економікою, яка, як очікується, скоротиться в об'ємі, принаймні на 2% цього року, частково в результаті заходів суворої економії і різкого зниження дефіциту бюджету країни.
Центральний банк Греції заявив, що частка кредитів, що не обслуговують, в банківській системі збільшилася в останньому кварталі 2009 р., внаслідок чого за весь рік даний показник склав значну величину - 7,7%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас