Китай сигналізує про готовність зміцнити юань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай сигналізує про готовність зміцнити юань

Валюта
708
Китай має намір зберігати курс юаня стабільним, одночасно попереджаючи своїх експортерів про потенційні ризики фінансових втрат, повідомляє Reuters із посиланням на заяву китайської влади.
В заяві Національної комісії з розвитку і реформ КНР не уточнюється, які саме ризики можуть виникнути, проте саме формулювання говорить про готовність Китаю переоцінити національну валюту і одночасно пом'якшити дію такого кроку на експортерів.
Ще однією ознакою того, що Пекін може погодитися на зміцнення юаня, служить установка курсу на рівні 6,8259 юанів до $1, що стало найвищим обмінним курсом з травня минулого року.
"Ми повинні забезпечити стабільний курс юаня на розумному рівні, а також попередити експортерів про необхідність кроків по зниженню ризиків і втрат", - цитує заяву Комісії офіційний журнал China Securities. Саме цей орган володіє найбільшим впливом в КНР при прийнятті рішень про валютний курс.
Хоча затримка Вашингтоном своєї доповіді про присвоєння Китаю статусу валютного маніпулятора дає владі КНР час і поле для політичних маневрів, більшість аналітиків говорять про те, що Китай може дозволити лише невелике зростання курсу юаня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас