Renault-Nissan і Daimler оголосили про створення альянсу і обмін акціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault-Nissan і Daimler оголосили про створення альянсу і обмін акціями

Фондовий ринок
506
Автоконцерн Renault-Nissan і німецька Daimler AG оголосили про стратегічне партнерство, яке передбачає обмін технологіями і спільну розробку низки проектів.
Як повідомляється в прес-релізі Daimler, компанії прийняли рішення про обмін акціями: Renault-Nissan стане власником 3,1% акцій німецького автовиробника, який, у свою чергу отримає по 3,1% акцій в Renault і в Nissan.
Renault і Nissan належатиме по 1,55% акцій Daimler.
"Daimler і Renault-Nissan об'єднують свої інтереси в створенні основи для успішної, стратегічно значимої співпраці, яка ґрунтуватиметься на низці дуже привабливих проектів. Компанії відмінно доповнюють один одну в плані досвіду", - заявив глава Daimler AG Дітер Цетше.
За його словами, створення альянсу дозволить поліпшити конкурентоспроможність компаній в сегменті компактних автомобілів і виробляти автомобілі на основі спільних технологій.
Зокрема передбачається, що спільні технології двох компаній використовуватимуться в нових версіях автомобілів smart і наступному поколінні Renault Twingo. Запуск спільно розроблених компаніями моделей передбачається почати після 2013 року.
Співробітництво Renault, Nissan і Daimler у сфері виробництва двигунів сфокусується на обміні технологіями створення енергозберігаючих дизельних і бензинових двигунів.
Попри те, що Daimler, Renault і Nissan залишаться окремими компаніями, продажі альянсу можуть перевершити продажі найбільших світових автовиробників. Сукупні продажі трьох компаній торік склали 6,7 млн автомобілів, що вище за аналогічний показник для Volkswagen - 6,3 млн, але нижче за продажі Toyota - 7 млн.
Renault належить 44% акцій японської Nissan.
Капіталізація Renault на 6 квітня становила 10,5 млрд євро, Nissan - 29,7 млрд євро, Daimler - 37,7 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас