КС заборонив обмежувати недоторканність президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС заборонив обмежувати недоторканність президента

Казна та Політика
820
Конституційний суд визнав невідповідним вимогам статті 157 Конституції законопроект про внесення змін до Основного закону відносно обмеження недоторканості глави держави, народних депутатів і суддів.
За рішенням КС, законопроект не відповідає Конституції лише в частині гарантій для президента України, проте відповідає вимогам статті 157 і 158 Конституціъ в частині обмежень недоторканості народних депутатів України.
Про це говориться в ухвалі КС, яку було прийнято 1 квітня і оприлюднено в середу, 7 квітня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
Нагадаємо, законопроект N3251 від 3 жовтня 2008 року був внесений до парламенту Віктором Януковичем і Олександром Лавриновичем ще коли вони були депутатами.
20 жовтня 2009 року згаданий проект закону був направлений до Конституційного суду на надання висновку. За це проголосували 390 народних депутатів.
Зазначимо, вчора народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко прогнозував, що питання обмеження недоторканості - перш за все, президента - для команди Януковича сьогодні вже не є актуальним.
"Думаю, що Конституційний суд прийме "мудре" рішення: він підтримає законодавчу ініціативу Януковича-Лавриновича в частині обмеження недоторканості депутатів і суддів, але не дозволить обмежувати недоторканість президента. В такому разі закон N3251 втратить сенс і не матиме перспективи", - заявив політик.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас