Уряд відклав розгляд проекту держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд відклав розгляд проекту держбюджету

Казна та Політика
644
Кабінет міністрів України відклав розгляд проекту державного бюджету на 2010 рік, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.
"Сьогодні не буде", - сказав співрозмовник агентства, відповідаючи на питання, чи на засіданні уряду розглядатиметься проект держбюджету-2010.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу, повідомив, що підготовка документа завершується, але ведеться в дуже складних умовах.
"Це екстремальна робота. Країна не розкошуватиме цього року", - підкреслив прем'єр.
Він пояснив, що розробка проекту держбюджету ускладнена через наслідки діяльності попереднього уряду. "Вони поставили Україну на коліна", - зазначив Азаров.
Прем'єр повідомив про непросту ситуацію, що склалася у сфері обслуговування держборгу. За його словами, в квітні уряду потрібно виплатити з боргів стільки, скільки збирається податків за цей місяць.
Крім того, голова Кабміну назвав "кабальним" договір про постачання газу, укладений попереднім урядом. За даними Азарова, положення цього договору ведуть до витрат $3,5 млрд на рік.
Разом з тим він пообіцяв виконання узятих зобов'язань із підготовки проекту держбюджету. "Бюджет буде і буде реалістичним", - завірив Азаров. Прем'єр також підкреслив, що в документі буде передбачено виконання передвиборних зобов'язань президента Віктора Януковича.
Відносно газових угод з Росією Азаров повідомив, що уряд продовжить докладати зусиль для їх перегляду. При цьому, за його словами, можливе підвищення внутрішніх цін на газ не позначиться на найбільш соціально незахищених верствах населення. "Бідні не постраждають. Багаті заплатять більше", - запевнив прем'єр.
Говорячи про повістку роботи Кабміну в середу, Азаров повідомив, що буде розглянутий проект поправок до закону про столицю, які направлені на підвищення ефективності управління Києвом.
Як повідомили агентству в прес-службі Міністерства фінансів, запланована на сьогодні презентація проекту держбюджету також відкладена: дата її проведення доки не визначена.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас