МінЖКГ виступає проти підвищення тарифів на ЖКП до завершення кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ виступає проти підвищення тарифів на ЖКП до завершення кризи

Казна та Політика
283
Міністр з питань ЖКГ Олександр Попов виступає проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до завершення фінансово-економічної кризи. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу.
Міністр наголосив, що ціни на газ для підприємств теплокомуненерго лише на 30% покривають ціну газу, за яку паливо купує НАК "Нафтогаз України" у "Газпрому". Тому, на думку міністра, є три шляхи вирішення такої ситуації: 1) компенсовувати НАК "Нафтогазу" різницю між вартістю газу з бюджету, 2) підвищувати тарифи або 3) реалізовувати таку політику, яка би закумулювала можливий потенціал ціноутворення, зокрема, запровадження більш прозорого механізму тарифоутворення та заходів з енергозбереження.
"Наше завдання - уряду і міністерства - в питанні тарифоутворення зробити все можливе, а можливо і неможливе, щоб не допустити підвищення цін на житлово-комунальні послуги в період фінансово-економічної кризи і захистити, якщо можливо в майбутньому такі рішення будуть прийняті, незахищені категорії населення", - заявив О.Попов.
Він також підкреслив, що установка прем'єр-міністра України Миколи Азарова полягає в тому, щоб зробити все для того, щоб не було підвищення тарифу на житлово-комунальні послуги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас