Греція спростовує повідомлення ЗМІ про своє бажання переглянути домовленості по можливій допомозі з боку ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція спростовує повідомлення ЗМІ про своє бажання переглянути домовленості по можливій допомозі з боку ЄС і МВФ

354
Грецькі чиновники спростовують повідомлення ЗМІ про те, що уряд Греції нібито бажає переглянути угоду про можливу допомогу з боку Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ). "Від Греції не виходило ніяких ініціатив по перегляду угоди", - сказав сьогодні агентству Reuters високопоставлений представник грецького Мінфіну. "Є угода про механізм підтримки (Греції), і ми його дотримуємося", - додав чиновник, що попросив не називати його імені в ЗМІ.
Представники керівних органів Європейського союзу і Європейського центрального банку не знайшли, як прокоментувати повідомлення про бажання Греції змінити домовленості, досягнуті на саміті ЄС 25-26 березня.
Раніше агентство Market News International з посиланням на неназваних грецьких чиновників повідомило, що Афіни хочуть внести поправки до угоди про потенційну допомогу за участю МВФ, досягнуту на самміті Євросоюзу минулого місяця. "Причина в тому, що з часу самміту прем'єр-міністр Георгіос Папандреу отримав інформацію від МВФ про можливі заходи і реформи, які фонд зажадає в обмін на фінансову підтримку, - сказало джерело. - Заходи жорсткі і можуть викликати соціальні і політичні хвилювання. Після цього деякі члени кабінету міністрів виступили проти участі МВФ".
На тлі цих чуток спред між прибутковістю грецьких 10-річних держоблігацій і прибутковістю індикативних німецьких "бундів" сьогодні розширився до максимуму з 8 лютого ц.р. - 370 базисних пунктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас