Владі ФРН не вистачає рук для збору податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Владі ФРН не вистачає рук для збору податків

Казна та Політика
156
Німеччина щороку втрачає близько 30 мільярдів євро податків через те, що у фіскальних органах не вистачає співробітників, повідомляє Tagesschau із посиланням на підрахунки, проведені податковими відомствами земель.
За оцінками фахівців, фіскальним органам бракує близько 15 тисяч службовців для проведення всіх необхідних перевірок підприємств і приватних осіб на предмет сплати податків.
Для нормального функціонування податкових органів потрібно 130 тисяч співробітників, а зараз контролем над сплатою податків зайнято 115 тисяч осіб. Наймання персоналу перебуває в компетенції земельних властей, проте в жодній з федеральних земель штат податкових служб не укомплектований повністю.
За даними найбільшої німецької профспілки ver.di, податковим службам не вистачає 3050 бухгалтерів-ревізорів і 420 податкових поліцейських. З урахуванням того, що загальне число ревізорів має складати 13800 осіб, а податкових поліцейських - 2570 осіб, дана нестача більш ніж істотна.
Податковим органам не вистачає рук, перш за все, для перевірки малих підприємств і індивідуальних підприємців, число яких за останні 20 років значно зросло. Тим часом в середньому один податковий поліцейський щороку допомагає повернути в казну близько 1 мільйона євро, а бухгалтер-ревізор ще більше - 1,2 мільйона.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас