Янукович може повернути собі повноваження Кучми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович може повернути собі повноваження Кучми

Казна та Політика
1533
Конституційну реформу 2004 року може бути скасовано.
Про це заявив політолог Володимир Фесенко в ефірі "5 каналу".
"Я не виключаю сценарію не стільки внесення змін до Конституції ...скільки можливість відміни конституційної реформи 2004. Про цей сценарій знову говорять", - зазначив він.
За словами експерта, "де-факто створюється президентсько-парламентська система влади, а де-юре вона залишається парламентсько-президентською".
"Якийсь час цей може влаштовувати президента, тому що є лояльний уряд, є підконтрольна парламентська більшість, і навіщо ці юридичні дрібниці. Але хто знає, що буде в майбутньому", - зазначив Фесенко.
Крім того він розповів, що якщо Конституційний суд "побічно легалізує" індивідуальне членство депутатів в коаліції, "то це призведе до посилення міграції з опозиційних фракцій в коаліцію". "Протистояти цьому буде дуже важко", - додав політолог.
Відповідаючи на питання, чи пропрацює парламент, що діє, всю свою каденцію, Фесенко сказав: "Я б не наважувався прогнозувати долю нинішнього парламенту. Він хворий, але не збирається вмирати".
"Якщо не буде різких змін парламентської кон'юнктури, внутрішньополітичної кон'юнктури в країні і соціально-економічній ситуації, то цей парламент може пропрацювати до 2012 року", - зазначив він.
Також, коментуючи кадрові претензії Компартії, які озвучив депутат від КПУ Леонід Грач, експерт сказав: "Вони колись дограються. В тому сенсі, що це може дратувати їх старших партнерів по коаліції".
"В даному випадку є елементи особистої гри і особистих інтересів Леоніда Грача", - підкреслив Фесенко.
"Одне із завдань розширення парламентської коаліції за рахунок індивідуального членства якраз направлене на те, аби зменшити апетити своїх дуже вимогливих партнерів і трішки їх поставити на місце", - заявив він.
"Коли буде резерв в 30, а то і в 50 депутатів, окрім нинішніх партнерів по коаліції, тоді важко буде і КПУ і Блоку Литвина щось вимагати", - пояснив експерт.
Як відомо, напередодні Грач заявив, що в кожному регіоні декілька райдержадміністрацій повинні очолювати комуністи.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас