Перше попередження. Євро-2012 Україні не гарантоване — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перше попередження. Євро-2012 Україні не гарантоване

Казна та Політика
3039
Президент УЄФА Мішель Платіні напередодні візиту в нашу країну вперше різко розкритикував Україну за погану підготовку до проведення футбольного чемпіонату Європи.
1. За декілька днів до інспекції українських міст-господарів Євро-2012 Мішель Платіні на прес-конференції в Брюсселі висловив незадоволеність темпами підготовки ключових об'єктів турніру. Зокрема, він серйозно стурбований ситуацією з будівництвом стадіону "Олімпійський" в українській столиці. "Якщо арену в Києві не побудують вчасно, матчі там проводитися не будуть. А якщо на Євро не буде Києва, не буде і України", - жорстко заявив президент УЄФА.
2. Преса пов'язала критику Мішеля Платіні на адресу України з тим, що в березні наступного року на черговому конгресі союзу він має намір виставити свою кандидатуру для переобрання на новий чотирирічний термін. А проблеми, пов'язані з підготовкою найголовнішого футбольного турніру Європи, можуть некращим чином вплинути на його кар'єру.
3. Але запасного варіанту, так званого плану "Б" - якою країною можна замінити Україну, в УЄФА немає. Чутки про те, що однією з господарок Євро-2012 разом з Польщею претендує стати Німеччина, Мішель Платіні спростував. Що ж до кількості міст, які приймають чемпіонат в Україні, то в комітеті УЄФА схиляються до схеми "4+2", згідно з якою турнір має відбутися в двох українських містах і в чотирьох польських. "Але поки ми довіряємо Україні і сподіваємося на її чотири стадіони", - підкреслив глава УЄФА.
4. Платіні проведе в Україні два дні - 7 і 8 квітня. Цього разу його візит передбачає поїздки до Донецька, Харкова і Львова. Ці ж міста спеціально перед приїздом Платіні проінспектував віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесников.
5. На думку Колесникова, головні проблеми Донецька - аеропорт і готелі, Харкова - дороги. У Львові ж остаточно зірвані графіки будівництва стадіону і ремонт аеропорту. У зв'язку з цим в Кабміні вирішили замінити генпідрядників цих об'єктів. "Ми домовилися з попереднім підрядником, що вони зможуть виконувати певні субпідрядні роботи. Як новий підрядчик буде цілий консорціум - українські, можливо, хорватські і македонські компанії", - повідомив Колесников. Що стосується аеропорту, то замість "Азовінтексу" генпідрядником може стати компанія "Альтком", яка здійснює такі ж будівельні роботи в донецькому аеропорту.
6. У Києві будівництво НСК "Олімпійський" відстає від графіка на декілька місяців. Крім того, є технічні проблеми. Зокрема, через помилки в проектуванні нижні трибуни можуть бути закриті рекламними щитами, що не дозволить уболівальникам спостерігати за грою.
7. З середини квітня на кожному з об'єктів Євро-2012 працюватимуть іноземні інженери, делеговані Кабміном для моніторингу за всіма етапами робіт. А президент Янукович висунув вимогу поліпшити стан українських автодоріг, щоб із заходу на схід країни можна було добратися за 13-14 годин.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас