Мінфін США відклав публікацію доповіді з критикою курсу юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США відклав публікацію доповіді з критикою курсу юаня

Валюта
261
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер вирішив на декілька місяців відкласти публікацію доповіді про міжнародну економіку і монетарну політику основних торговельних партнерів Вашингтона. Про це говориться в його заяві, розміщеній на сайті міністерства.
Доповідь для Конгресу планувалось оприлюднити 15 квітня, проте, за словами Гейтнера, найближчими місяцями повинні відбутися зустрічі на вищому рівні, які допоможуть зробити глобальну економіку збалансованішою і сильнішою. До таких зустрічей міністр відніс саміт міністрів фінансів і чільників центробанків країн "великої двадцятки" в квітні, засідання Ради із стратегічного і економічного діалогу з Китаєм в травні і ще одну зустріч лідерів і глав фінансових відомств "великої двадцятки" в червні.
Гейтнер звернув особливу увагу на монетарну політику Китаю. Як підкреслив чиновник, валютна прив'язка вимагає все більших інтервенцій на грошовому ринку, а жорсткий обмінний курс юаня ускладнює підвищення курсу національних валют інших країн, що розвиваються. Міністр зазначив, що "крок Китаю до більш орієнтованого на ринок обмінного курсу стане необхідним вкладом у відновлення рівноваги в світовій економіці".
Американські економісти переконані, що курс китайської валюти, який з середини 2008 року складає близько 6,8 юаня за 1 долар, штучно занижений на 40 відсотків, через що китайські товари в США продаються дешевше, а американські в Китаї - дорожче. Дехто із конгресменів закликав Мінфін офіційно класифікувати дії Пекіна як "валютні маніпуляції" і прийняти заходи. Тим часом в Пекіні раніше попереджали - якщо Вашингтон звинуватить їх в маніпуляціях і вирішить почати торговельну війну, то першим від неї і постраждає.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас